Pogoji uporabe in zasebnosti

Predstavitev

Lastnik spletne strani je podjetje TVOJE DARILO Dijana Avrić s.p., Devova 18, 1000 Ljubljana, DŠ SI97824569. Podatki in objavljena vsebina so bili pripravljeni natančno in skrbno. Kljub temu obstaja možnost, da je pri vnosu vsebin ali na spletnemu mestu prišlo do napak, za kar se obiskovalcem spletne strani opravičujemo. V kolikor ste opazili napako nam jo prosim sporočite na naslov info@parfumko.si. Z vstopom na to spletno stran se strinjate, da brez omejitev in zadržkov sprejemate Splošne pogoje uporabe spletne strani.

Vsebina

Vse vsebine, katere se nahajajo na spletni strani so v lasti podjetja TVOJE DARILO Dijana Avrić s.p. Določena vsebina je bila dodana iz strani uporabnikov zato lahko pri določenih vsebinah pride do napak. Naša ekipa redno preverja spletno mesto ter vse objave, da bo objavljena vsebina resnična, kakovostna in zanesljiva. Ne odgovarjamo za morebitne tipkarske napake in za zamude ter pomanjkljivosti pri vnašanju podatkov. Skrbnik si pridržuje pravico, da brez obvestila spremeni ali odstrani razno vsebino na spletni strani.

Testi izdelkov

Na spletni strani so objavljeni razni testi izdelkov katere so napisali uporabniki sami zato lahko pride do raznih napak v specifikacijah izdelka ali pomanjkljivih podatkov. Vsak test pred objavo pregledamo, da ne vsebuje morebitnih napak. Če opazite napako nam jo prosim sporočite na info@parfumko.si. Skrbnik spletne strani si pridržuje pravico do izbrisa ne primerne vsebine ali ne primerno napisane.

Politika zasebnosti

Na spletni strani parfumko.si spoštujemo vašo zasebnost in v skladu s predpisi (Zakon o varstvu osebnih podatkov ZVOP-2, Ur. l. RS št. 94/07 in GDPR) na spletni strani parfumko.si izvajamo vse aktivnosti za zaščito in etično ravnanje z vašimi osebnimi podatki, kot je zapisano v nadaljevanju.

Pomen izrazov:

Lastnik in upravljalec spletne strani je podjetje TVOJE DARILO Dijana Avrić S.p.

Obiskovalec ali uporabnik spletne strani parfumko.si je vsaka oseba, ki obišče omenjeno spletno stran.

Katere podatke zbiramo
Ko se prijavite na novice spletne strani ali pa izpolnete kontaktni obrazec, v sistem vnesete svoje ime, epoštni naslov, telefon (v kolikor je potreben), skratka podatke, ki omogočajo morebitno nadaljnjo komunikacijo.

S kakšnim namenom zbiramo osebne podatke

Namen zbiranja poslovnih podatkov na spletni strani parfumko.si je poslovne oz. edukativne narave in sicer:

 • V primeru, da izpolnete kontaktni obrazec z namenom poslovnega sodelovanja ali, če na nas naslovite vprašanje, se strinjate, da z namenom nadaljnje komunikacije vaše osebne podatke hranimo v naši bazi, na podlagi legitimnega interesa družbe. Lastnik strani v tem primeru obdeluje in hrani vaše podatke z namenom nadaljnjega sodelovanja in neposrednega trženja. Komunikacija v tem primeru je individualna, kar pomeni, da niste avtomatično uvrščeni na nobeno e-poštno listo (razen če se nanjo posebej naročite).
 • V primeru, če izpolnete obrazec “Iskalec parfumov” kateri se nahaja na vstopni strani spletne strani, se strinjate, da z namenom nadaljnje komunikacije vaše osebne podatke hranimo v naši bazi, na podlagi legitimnega interesa družbe. Lastnik strani v tem primeru obdeluje in hrani vaše podatke z namenom nadaljnjega sodelovanja in neposrednega trženja. Prav tako komunikacija v tem primeru je individualna, kar pomeni, da niste avtomatično uvrščeni na nobeno e-poštno listo (razen če se nanjo posebej naročite). Ko izpolnete obrazec “Iskalec parfumov” dovoljujete skrbniku spletne strani, da vam na vnešeni epoštni naslov posreduje ponudbe parfumov za katerega ste izkazali zanimanje.

Rok hrambe osebnih podatkov

Posredovani osebni podatki se bodo shranjevali in uporabljali le toliko časa, dokler bo to potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili obdelovani. Po izpolnitvi namena obdelave bomo vaše osebne podatke izbrisali oz. blokirali dostop do njih.

Lahko tudi zahtevate, da vaše osebne podatke prenehamo uporabljati za namene neposrednega trženja. To lahko storite pisno oz. v elektronski obliki na naš elektronski naslov. V tem primeru bomo v 15 (petnajstih) dneh ustrezno preprečili uporabo vaših osebnih podatkov za namen neposrednega trženja ter vas o tem obvestili.

Kako varujemo vaše osebne podatke

Vedno posredujemo zgolj vsebine in informacije. Nikoli ne zahtevamo številke kreditnih kartic ali drugih podatkov, ki bi lahko bili zlorabljeni s strani spletnih kriminalcev. Spletna stran parfumko.si gostuje na varnem spletnem strežniku in je podvržena rednim varnostnim pregledom (malware scanning).

Vaše osebne podatke uporabljamo izključno za zgoraj opisane namene in jih ne tržimo ali posredujemo tretjim osebam, razen partnerjem, ki nam pomagajo vzdrževati spletno stran in ki so zavezani varovati osebne podatke pod istimi pogoji kot to velja parfumko.si

V izjemnih primerih lahko vaše osebne podatke, v skladu z zakonom, posredujemo državnim in varnostnim organom, v kolikor bi ti podali uradno zahtevo za posredovanje osebnih podatkov.

Povezave na spletne strani tretjih oseb

Spletne vsebine na strani parfumko.si lahko vsebujejo povezavo na spletne strani tretjih ponudnikov, ki imajo svojo varnostno politiko. Parfumko.si na te politike nima vpliva in ne jamči za delovanje, varnost in aktivnosti na spletnih straneh tako povezanih ponudnikov.

Pravilnik o piškotkih

Novi Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012), ZEKom-1 je v pravni red prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Zasebnost uporabnikov je za nas zelo pomembna, zato si prizadevamo, da uporabnikom ponudimo vse informacije o piškotkih, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, da omogočimo boljše delovanje spletnih strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo.

Pridobljene informacije in podatke bomo skrbno varovali ter jih uporabljali izključno za potrebe izvajanja storitev.

1. O piškotkih

Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da z novo zakonodajo (ZEKom-1) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

2. Kaj so piškotki?

So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

3. Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:

  • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske
  • za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave
  • na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene
  • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi
  • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani
  • za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja, …)

4. Onemogočenje piškotkov

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate. Če piškotke izključite, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene.

5. Katere piškotke uporablja ta spletna stran?

1. Nujno potrebni piškotki

Piškotki, ki nam pomagajo ustrezno prikazati vsebine, omogočajo delovanje obrazcev, košarice in drugih bistvenih elementov spletne strani. Tovrstni piškotki so aktivni le v času trajanja seje.

2. Google Analytics

Google Analytics je storitev spletnega analiziranja. Nudi nam informacije o obnašanju na naši spletni strani in nam s tem pomaga ustvariti boljšo uporabniško izkušnjo, prikazati relevantno vsebino itn. Pri razbijanju teh podatkov vas ne moremo osebno prepoznati.

Življenska doba teh piškotkov znaša do 2 leti.

Primer uporabljenih piškotkov: _ga, __utma, __utmb,__utmc, __utmz in __utmv.

Preberite več

3. Youtube

Storitev YouTube uporabljamo za predvajanje video posnetkov, piškotki pa se uporabljajo za beleženje podatkov o ogledih, shranjevanje priljubljenih uporabniških nastavitev, prikaz relevantnih video posnetkov itn.
Življenjska doba teh piškotkov znaša do 10 let.

Primeri uporabljenih piškotkov: Visitor_info1_Live, Use_Hitbox, SID, LOGIN_INFO, use_hotbox, PREF, SSID, HSID, watched_video_id_list, __utma, __utmz, demographics, VISITOR_INFO1_LIVE

Preberite več

4. Facebook

Piškotki storitve Facebook personalizirajo izkušnjo skupne rabe, saj vam omogoča prijavo in preprosto interakcijo z družabnimi omrežji in beležijo število delitev, všečkov, komentarjev. Življenjska doba teh piškotkov znaša do 5 let. Primer uporabljenih piškotkov: act,locale, lu, datr, csm

Preberite več

5. Twitter

Piškotki družbenega omrežja Twitter, ki vam omogočajo lažjo interakcijo s tem družbenim omrežjem. Življenjska doba teh piškotkov znaša do 5 let. Primer uporabljenih piškotkov: k, guest_id, auth_token_session, secure_session, twll, twitter_sess

Preberite več

6. Doubleclick

Double Click je storitev, ki jo upravlja Google (Ad Sense) in omogoča storitev spletnega oglaševanja. Piškotki zapisujejo podatke o ogledih in pomagajo, da se prikazujejo relevantni oglasi. Življenjska doba teh piškotkov znaša do 10 let. Primeri uporabljenih piškotkov: _drt_, id,

Preberite več

Posodabljanje pogojev uporabe

Skrbnik spletnega mesta si pridržuje pravico do spremembe pogojev uporabe spletne strani brez predhodnega opozorila. Spremembe začnejo veljati takoj, ko so objavljene in uporabnik spletne strani se strinja z njimi že ob obisku spletne strani