Tommy in njegove dišave

0
799

Thomas Jacob Hilfiger je oblikovalec za Tommy Hilfiger oblačila in dišave. Rojen in vzgojen v New York, je začel v modni industriji kot trgovec na drobno. Odprl je svoj prvi butik pod imenom The People’s Place, za katerega je oblikoval oblačila pod imenom Jacob Alan.

Kasneje se je razširil v majhno verigo, kar ga je spodbudilo, da je postal oblikovalec. V letu 1984 je ustanovil korporacijo Tommy Hilfiger, in predstavil svojo prvo linijo moških oblačil. Znan po svojem klasičnem ameriškem slogu in pogosto z rdečo, belo in modro barvo. Te barve, pa so tudi del logota Tommya Hilfilgerja, ki je seveda že na daleč prepoznaven in znan vsem.

Sodeloval je z različnimi umetniki in znanimi osebnostmi, kot so Aaliyah, Britney Spears, David Bowie in Snoop Doggy Dogg. Partnerstvo z glasbenico Beyoncé Knowles je privedla do uvedbe True Star in vonjev True Star Gold.

Moška dišava True Star Men je navdihnila z glasbenikom Enriqueom Iglesiasom. Dišave Hilfigerja se proizvajajo v povezavi z Estee Lauderjem. Prvi vonj, Tommy for Men, je bil uveden leta 1995. Njena ženska spremljevalka, Tommy Girl, je bila ustvarjena leta 1996. Dišave so še vedno pomemben del Tommy Hilfiger blagovne znamke. Dišeče Tommy Hilfiger so pripravili v sodelovanju z parfumerji Trudi Loren, Rodrigo Flores-Roux, Aurelien Guichard, Annie Buzantian, James Krivda, Harry Fremont, Givaudan, Calice Becker, Yann Vasnier, Alberto Morillas, Stephen Nilsen, Steve Demercado, Frank Voelkl, Patricia Bilodeau, Raymond Matts in Christophe Laudamiel.

Odlične dišave, ki jih nikakor nihče ne spregleda. In odlične dišave, ki si zaslužijo mesto na vaši polički. Velja pa še omeniti, da je v kolekciji njegovih dišav nekoliko več izbire na prvi pogled za moške. A temu ni tako, če preštejete njegove dišave za en in drugi spol, prav nobenemu ni dal prednosti in prav vsak bo našel v njegovi zbirki vonj, ki mu bo všeč in ga bo z veseljem uporabljal.

Pa ti – a veš kdo je Tommy in imaš kakšno njegovo dišavo? Še ne? Potem, pa pohiti, saj zamujaš fantastične vonje njegovih dišav.

 

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj