Tous – Dišava ali medvedek?

0
381

Ko zagledamo dišave Tous ne moremo mimo simpatičnih medvedkov, ki se pojavljajo na njih, ob njih ali v povezavi z njimi. Zakaj medvedki? Pojdimo na začetek zgodbe.

Tous je španska oziroma katalonska hiša nakita, ki je bila ustanovljena davnega leta 1920. Ustanovila sta ga Salvador Tous Blavi in njegova žena Teresa Ponsa Mas. Prvotno je bila znamka osredotočena na popravilo uro, njihova majhna delavnica pa je postopoma prešli na izdelavo in ustvarjanje nakit. To se je zgodilo leta 1965,  ko sta Salvador Tous, ki je sin ustanovitelja in njegova žena Rosa Oriol združila svoje talente, izkušnje in ustvarjalnost pri razvoju ter ustvarjanju nakit.

V leta 1985 je bil ustvarjen medvsek – ki je postal zaščitni znak znamke. Ustvarila ga je Rosa Oriol. Prav uspeh tous medvedka, ki je bil predstavljen tudi kot talisman za srečo za mnoge, je omogočilo podjetju, da se je mednarodno razširilo. Tous medved je od takrat zmeraj prisoten na njihovih izdelkih, v neki obliki. Tous pa kljub vsemu ostaja družinsko podjetje .

Salvadorju in Rosi sta se pri njunem poslovanju pridružili še njune štiri hčere-Rosa, Alba, Laura in Marta med letoma 1987 in 1992. Trenutno ima blagovna znamka  več kot 380 trgovin v 45 državah na petih celinah. Danes, Tous ponuja linijo za otroke in otroško opremo, torbice in manjše dodatke, seveda zraven nakita. 

Dišave in tudi kozmetika so bile dodane v Tous ponudbo, v letu 2002. Tous je sklenil partnerstvo z španskim dišavnim podjetjem parfumov y DISENOS.  Prva izdaja dišave je bila  leta 2002 in najnovejša prav v letu 2017. Tous dišave so bile narejene v sodelovanju z parfumerkami Nathalie Lorson, Sonia Constant, Sophie Labbe, Fabrice Pellegrin, Benoist Lapouza, Christine Nagel, Shyamala Maisondieu, Michel Girard, Stephanie de Saint- Aignan, Richard Fraysse, Olivier Cresp, Mark Buxton, Vincent Schaller, ALIENOR Massenet, Domitille Bertier, Juliette Karagueuzoglou, Daphne Bugey, Gilles Romey, Pierre Wargnye, Vincent Salaire in Veronique Nyberg. Torej veliko različnih parfumerk, za trenutno 31 različnih dišav (podatek leto 2017).

Posebnost znamke je morda tudi v tem, da ustvarja za ženske in otroke. Zato bi lahko znamko mirno uvrstili tudi v znamko otroških dišav. Tous je torej dišava in medvedek v enem. Dišava z medvedkom, ki nosi posebno zgodbo, tako za srečo. Izberite si svojega medvedka in izberite Tous.

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj