Trenutek za dišave in naše razpoloženje

0
526

Imamo trenutek za dišave in naše razpoloženje?

Zakaj so dišave pomembne? Zato ker nas lahko osrečujejo. Če si vzamemo le trenutek za dišave nas le te lahko osrečijo. Naš vonj in skrb zanj je namreč zelo pomemben.

Kolikokrat slišimo, da nas vonj lahko osreči? Predrami? Izboljša razpoloženje ali pomiri.

Za pomiritev je dokazano odlična sivka, zato eterična olja sivke denimo uporabljamo v pomirjujoče namene. Seveda, pa najdemo tudi dišave, ki bazirajo na sivki. Vendar so seveda veliko manj koncentrirane kot samo olje. Predvsem iz tega razloga saj so namenjene tudi nošenju za vsak dan. Verjetno bi bilo zelo moteče, če bi nekdo vstopil v prostor in bi močno dišal po sivki. Dosegli bi prav nasprotni učinek. Torej ni potrebno zato, da se pomirimo zmeraj poseči po nezdravi razvadi – čokoladi. Lahko je to tudi eterično olje ali dišava, ki bazira na sivki. Veliko bolj uspešni bomo, pa še nepotrebnih dodatnih kalorij ne bomo zaužili. No tole je bilo malo za hec, a vsekakor vredno je razmisliti o sivki ko se želimo pomiriti.

Za dvig razpoloženja pa ponavadi uporabimo olje citrusov in vse kar bazira na tem. Tudi dišave, ki so bazirane na notah citrusov so dokazano bolj uspešne pri dvigu razpoloženja ter tudi koncetracije in dvigu naše energije in storilnosti. Seveda v svojih mejah. Nikakor in nikoli ne smemo pretiravati, saj lahko v vsakem primeru s pretiravanjem dosežemo kontra učinek željenemu. Torej ni potrebno zmeraj posegati po energijskih pijačah (ki hitro postanejo nezdrava navada) temveč lahko poiščemo rešitve tudi v eteričnih oljah in dišavah.

Torej želite pomiritev, razvedritev ali izboljšanje razpoloženja. Dišava nam lahko nudi vse. Le pravilno jo moramo izbrati. In ja, vzamite si trenutek za dišavo, ko želite spremeniti razpoloženje – njena moč je večja kot si lahko mislite. Naš vonj ima zares svojo moč, le izkoristiti ga moramo znati. Uporabite vonj za svoje razpoloženje.

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj