Vas motijo komarji? Preproste rešitve kako jih odgnati…

0
1536

Vas motijo komarji? Preproste rešitve kako jih odgnati iščemo vsi. Verjetno ni človeka na tem svetu, ki ga ne bi motila ta nadležna mala bitja seveda še posebej poleti. Onemogočajo nam mirno preživljanje časa na prostem, hkrati pa nas spravljajo ob pamet tudi v stanovanju, še posebej v večernih urah. Verjamemo, da imamo s tem težave prav vsi. Hkrati pa je vedno več bolezni, ki jih lahko povzročijo tudi komarjevi piki, zato se je smiselno zavarovati oziroma preizkusiti razne načine kako jih odgnati iz naše družbe.

Je sploh kakšna rešitev za te nadloge? Veliko rešitev vam ponujajo trgovine z raznimi pripravki. A vedno je tukaj vprašanje – če škodi komarjem škodi tudi meni? In po drugi strani koliko so zares te stvari učinkovite, ter glede na pogostost uporabe koliko me stanejo. Verjetno ne malo. Zavedati se je namreč potrebno, da se komarji pojavljajo skoraj več kot pol leta – od aprila pa vse do oktobra. Zato je smiselno najti tako učinkovito, bolj naravno ter seveda tudi ugodno opcijo.

Tukaj lahko uberete različne poti. Mi smo raziskali eno od njih in sicer tisto, ki se nam je zdela najbolj vsakdanja in najbolj uporabna. Ste že slišali kako zelo so komarji alergični na citruse? Niste? Njihov vonj jih namreč odganja ter se preprosto umaknejo. Torej morda je rešitev čisti enostavna. Kaj smo izbrskali? Citruse seveda.

  1. Na okenske police postavite kakšno prerezano limono – lahko tudi le lupino od že iztisnjene limone.
  2. Na terasi, balkonu ali v stanovanju prižgite kakšno svečo z vonjem po citrusih.
  3. Uporabljajte dišave z notami citrusov. Na tržišču jih je precej, poiščite tiste, ki imajo svoje glavne note obarvane z limono, pomarančo in grenivko.

Imate s temi stvarmi v povezavi z odganjanjem komarjev že kakšne izkušnje? Zaupajte nam jih. V kolikor jih nimamo pa jih preizkusite, veseli bomo vaših izkušenj.

Naj bo vaše poletje čim manj obdano z komarji kjerkoli že boste.

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj