Vonj za spanje #Jasmin

0
763

Jasmin je lahko velika pomoč za spanec. “Raziskave so pokazale, da vonj jasmina v vaši spalnici pripelje do bolj prijetnega nočnega spanca in večje pozornosti naslednji dan”, pravi Bryan Raudenbush, psiholog na Univerzi Wheeling Jezuit v West Virginia 

Drugi laboratoriji so ugotovili, da vonj povečuje možganske valove, povezane z globokim spanjem. Vzemite nekaj jasminovega olja v razpršilec za aromo ob postelji ali si kanite nekaj kapljic na vaš vzglavnik.  Zagotavljamo vam bolj kvaliteten spanec. Vsekakor pa glede na raziskave, ta spanec ni samo trenutno kvaliteten temveč vpliva tudi na našo storilnost v naslednjem dnevu.  Hkrati pa povečuje zbranost in lajša slabo razpoloženje.

Ne spreglejte pa jasmina tudi v kakšni dišavi. Vonj je lep in nežen in zagotovo vas bo njegova nežnost očarala tudi v dišavah. Glede na to, da je jasminovo eterično olje eno izmed najdražjih na svetu, pa so tudi dišave, ki ga vsebujejo v večjih količinah nekoliko dražje. A zagotovo se splača. Jasmin je pač jasmin in njegove pozitivne lastnosti zagotovo odtehtajo svojo ceno.

 

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj