Vonji jeseni

0
1123

Z jesenjo pred vrati in s šelestenjem listov odpadlih iz dreves, je morda čas, da razmišljate o dišavljenju vašega doma z nekaj novimi dišavami, ki vam bodo dale življenje dnevni sobi, kuhinji ali spalnici. Jesen je mesec ko beseda teče o o padajočih listih, hladnejših temperaturah in začeku dežja. Mračne teme, ki pa jih lahko sami malce osvežite in naredite bolj pozitivne. Čeprav dnevi postanejo temnejši, še vedno lahko vi in vaš dom dišite pozitivno in sveže.

Veste kateri so tipični jesenski vonji?

Cimet

Uporablja se v številnih receptih za pečenje, vonj cimeta v vašem domu vas bo popeljalo med vaše najljubše sladkarije. Cimet je začimba, katere vonj bo takoj naredil hišo ali stanovanje bol prijazno. Cimet je odličen tudi za dekoracijo. Snop cimetovih palic bo naredil okolje, ki je bolj domače. Cimet je tudi vonj, povezan z zdravljenjem, izboljšanjem prebavnih motenj in povečanjem pretoka krvi. Cimet vonj jeseni in zime. Vsekakor ga v hladnejših mesecih ne spreglejte.

Jabolka

Dodajte nekaj vonja po jabolkih v vaš dom v obliki jabolčnih rezin, ki vam bodo pomagali, da bo vaš dom bolj svež. Pri aromaterapiji je znano, da jabolka pomagajo pri lajšanju simptomov glavobola, zato z nekaj jabolki, morda preženete tudi glavbol.

Se strinjate? Cimet in jabolka so zares najbolj tipično uporabljeni dišavi za jesenski in zimski čas. Oba dišita po domačem, oba sta topla in oba pričarata tudi nekaj prazničnega vzdušja v vaš dom.

Saj veste, dišave niso samo tiste, ki jih uporabimo na sebi, pomembne so tudi tiste, ki jih uporabim za našo okolico oziroma naš dom.

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj