Obsesija z dišavami?

0
977

Ženske smo pač ženske. Obsedene z nakupovanjem takšnih in drugačnih stvari. Med nakupi se znajdejo oblačila, dodatki za dom, kozmetika, kremice in podobno. Seveda, pa tudi dišave. Takšne in drugačne. In tukaj včasih ni konca. Čeprav je polička z dišavami doma že polna se zmeraj najde kakšen nov vonj, ki se mu ne moreš upreti. Ki diši in je preprosto zate nekaj kar moraš imeti. Ti zveni znano?

Ko enkrat začneš, pač ne moreš nehati. Ko se zaljubiš v določen vonj ga pač moraš kupiti. In težko se je upreti lepim stekleničkam in še lepšim vonjavam, ki se skrivajo v njih. Imam prav? A roko na srce, človek pri taki zbirki pač dišavo uporabi morda le enkrat na mesec? Ne želim vas odvrniti od nakupa, smo vendarle ženske, a vseeno imam par nasvetov in dejstev, ki vam bodo morda pomagali, preden naslednjič kupite nov parfumček, toaletno vodo ali kakšno drugo obliko dišave omamnega vonja in prelepe stekleničke.

Dejstva:

  • Tudi dišave imajo svoj rok uporabe in to imejte v mislih preden si naredite zalogo 20+ dišav, saj obstaja velika verjetnost, da bo ta dišava v vaši zbirki nekaj let, s tem pa tvegate, da se vam le ta pokvari. In ko se pokvari ne gre več nikamor drugam kot v koš za smeti. Na žalost se je zgodilo tudi meni, in zelo omamna dišava se je spremenila v grozno smrdečo vodico. Zato – po pameti. Verjemite, zelo neprijeten vonj.
  • Naj vas ne zavedejo stekleničke – lepa steklenička je prva ki pritegne, a zaupajte svojemu nosu. Dišavo boste nanašale nase in ne stekleničke, in naj bo še tako lepa steklenička, če vam ne odgovarja vonj, jo raje preskočite. Okras na polički lahko kupite tudi brez te dragocene tekočine.
  • Vonj se razdiši šele čez nekaj časa v ta pravi vonj dišave, zato je potrebno vsaki dišavi dati nekaj časa preden se odločimo za nakup

Seveda te ne želimo odvrniti od nakupa dišav. Prav je, da ima ženska na svoji dišavni polički izbiro, kot ima izbiro med oblačili v svoji omari. A velika škoda je, če ostanejo nekatere dišave popolnoma neizkoriščene. Preden kupiš premisli. In seveda ko kupiš uporabljaj. Vsekakor so dišave na naših poličkah zato, da jih uporabljamo in ne le gledamo. Čeprav priznamo, nekatere stekleničke so tako lepe, da so lahko tudi lep okras na naši nočni omarici. A kljub temu – zadišite s svojo najlepšo dišavo.

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj