Spomladanske dišave

0
437

Kljub dežju se že čuti bližajoča pomlad, tako v zraku kot v naravi, vse že cveti in poganja. Zdaj je čas, da pogledamo med svojo zalogo parfumov, ali imamo kaj primernega za sveže in sončne pomladne dni ali je treba zalogo dopolniti s kakšnim novim parfumom.

adolfo dominguez noche de rosas
Vir: www.fragrantica.com

Temu letnemu času ustrezajo predvsem cvetlično-sadni, citrusni in sveži parfumi, seveda je pa vse odvisno od okusa in parfuma samega. Pogledali si bomo nekaj najbolj znanih iz teh skupin, seveda pa si za bolj podroben pregled lahko pobrskate tudi sami med našimi dišavami in poiščete najbolj ustrezno.

dolce gabanna rose the one
Vir: www.fragrantica.com

Ena izmed manj znanih, a priznanih in cenjenih dišav je Adolfo Dominguez Noche de Rosas, katere glavna nota je vrtnica. S prevladujočim lesnim, mošusnim in pudrastim vonjem je pomladno poletna dišava tudi Boucheron Miss Boucheron, ki je ciljano usmerjena k mladim med 25 in 35 letom starosti. Navdih za dišavo Burberry Brit Rhythm for Her Floral so ustvarjalci dišave dobili pri britanski rock sceni. Prevladuje cvetlično lesni vonj in prevladujočimi cvetlično sadnimi notami. S prevladujočim cvetličnim vonjem jasmina je zanimiva dišava Bvlgari Voile de Jasmin, hkrati je tudi pakirana v belo stekleničko. Dolce&Gabbana Rose The One je še ena dišava s poudarkom na cvetličnem vonju, med notami pa opazimo med drugim črni ribez, grenivko, mandarino, šmarnico, vrtnico, liči, vanilijo, sandalovino in mošus. Davidoff Cool Water Woman Summer Fizz je dišava iz skupine citrusnih vonjev, morda sicer bolj poletna dišava, a primerna tudi za tople pomladne dni. Dišava je moderna, sveža.

Dišav je res ogromno, tako da vseh tu ne moremo izpostaviti naenkrat, je pa dober način za iskanje ta, da iščemo dišave po olfaktornih skupinah, bodisi, če iščemo novo ali pa le nekaj podobnega tistemu, kar smo že imeli.

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj