Vonj, ljubezen in spomin: ali moški in ženski možgani reagirajo drugače?

0
557

Vonj, ljubezen in spomin: ali moški in ženski možgani reagirajo drugače?

Včasih smo radi super modni in se globoko potopimo v svet vonja – delo na našem občutku vonja, spominu in čustvenih odzivih, ki ga sproži vonj določenih stvari, nenehno razkriva nadaljnja spoznanja tega ‘padlega angela čutil’ , kot je nekoč rekla Hellen Keller.

Gregory Jefferis je leta 2019 je prejel nagrado za njegova temeljna odkritja o razvoju in funkcionalni logiki senzorične obdelave informacij, pred kratkim pa je v The Royal Society izredno fascinantno predaval in razložil svoje delo ter vprašal: kako genom kodira vedenje skozi razvoj živčnega sistema? Kaj razlikuje moške in ženske možgane? Kaj se razlikuje od možganskih vezij za naučeno in nenaučeno vedenje?

Zahvaljujoč sodobni tehnologiji znanstveniki šele zdaj začenjajo odkrivati ​​vonj kot možno super moč in vpliv, ki ga ta vonj lahko ima na naše vsak dan živi.

Pa vi verjamete, da vas vonj lahko zaznamuje in razkriva kakšne dodatne informacije?

Kaj sproži vonj v vas in vašem telesu? Kako doživaljate vonj vi? Verjamete, da moški in žnske reagiramo drugače na določene vonje? Spomini so zagotovo drugačni, zato so tudi reakcije drugačne. Preizkusite na vaših bližnjih, zagotovo boste odkrili kaj zanimivega.

Dišave so del moškega in ženskega sveta in zagotovo jih dojemamo drugače.

PUSTITE KOMENTAR

Napišite komentar
Vnesite vaše ime tukaj